By Stokkebye
Men en ambition om at være den største vingård i Danmark, når det kommer til hvide og mousserende vine, har Jacob og Helle Stokkebye etableret et ganske særligt vineri samt faciliteter og udstyr til fremstilling af mousserende vin i Bovense ved Nyborg.
Det højner kvaliteten af vinen, og giver bedre kontrol over alle trin i vinfremstillingen at producere den inhouse, siger parret. Samtidig får besøgende på vingården en totaloplevelse ved at kunne opleve både druedyrkningen og selve vinfremstillingen i et arkitek¬tonisk smukt vineri.
Målet er at producere og sælge noget af det bedste danske vin på markedet. Fokus er på highend produkter, høj kvalitet, økologi og bæredygtighed og selvfølgelig den gode historie. Man forventer at nå 20.000-25.000 flasker vin om året. Det svarer til, hvad en god vingård i den franske Champagne region producerer.
Der er solide kræfter bag, Jacob Stokkebye er fx tidligere kok for Kongehuset, har været restaurantchef på Falsled Kro og er medstifter af Dansk Sommelier Forening.