Thurøbund Spejdercenter

Projekt: Elektrisk aktivitetsbåd og solceller

Tilskud: 135.762 kr.

Link: Thurøbund Spejdercenter

Thurøsund Spejdercenter er et sejlende spejdercenter, som gennem 50 år har organiseret aktiviteter for spejdere og andre børn med fokus på at udforske og lære om havet. Der er et dedikeret team på omkring 80 frivillige, som brænder for at give børn og unge mulighed for at opleve og lære på vandet. Man ønsker at udvide mulighederne for oplevelser og læring på vandet til endnu flere børn og unge.

Deres ambition er at blive CO2-neutrale inden 2030 og samtidig være en aktiv drivkraft for at skubbe det maritime miljø i en mere bæredygtig retning. For at gå i spidsen for den grønne udvikling vil man elektrificere en jolle, som vil kunne bruges af spejdere og skolebørn til at udforske og opleve det sydfynske øhav.

Projektet drives af en gruppe unge frivillige, der brænder for at gøre en forskel. Foreningen ønsker at engagere og inspirere andre unge til at tage del i bæredygtige aktiviteter og bidrage til den grønne udvikling. Projektet vil ikke kun give unge medlemmer mulighed for at deltage i spændende sejladser og udforske den smukke natur, men også skabe en platform for ung-til-ung læring og engagement i bæredygtighed.