Stormgården Gårdhotel

Projekt: STORMGÅRDEN – et sydfynsk gårdhotel.

Tilskud: 453.940 kr.

Virksomheden Stormgaarden Udlejning, som har til huse på den idylliske hovedgård Stormgården i ‘bjerglandsbyen’ Haastrup, har planer om at benytte gårdens unikke placering midt i de sydfynske alper og dens særlige kulturhistorie til at skabe Stormgården Gårdhotel – et turismeinitiativ, der består af ferieudlejning og hoteldrift kombineret med ’oplevelsespakker’ udformet i samspil med egnens stærkeste turist-, kultur- og naturaktører.

Stormgårdens status som en af landets sjældent velbevarede, firlængede fredede hovedgårde danner en optimal ramme om og udgangspunkt for at tiltrække turister – særligt de natur- og kulturinteresserede. Dette harmonerer rigtigt godt med den øgede turismeefterspørgsel på netop denne type turisme, som både Faaborg Midtfyn Kommune, turismeorganisationen og øvrige aktører på området melder om.

Man vil ombygge og indrette gårdens tidligere hestestalde til unikke overnatningsenheder og skabe en ekstraordinær ramme for afholdelse af ferier, events og lign. i den historiske og autentiske bygning og tilhørende arealer.  Stormgården er i forvejen et velkendt samlingspunkt på egnen, da den lokale forening STORM afholder kultur- og naturevents på stedet.