Klitgaard Vin

Projekt: Klitgaard Vin

Tilskud: 567.000 kr.

Link: https://klitgaardvin.dk/

Klitgaard Vin (Årslev) har eksisteret som et lille hobby-vinbrug siden 2005 med tilhørende vinmark og et lille vineri til produktion af vin. Klitgaard Vin gik fra hobby til erhverv med officielt salg fra 2016. De første årgange af Klitgaards vine blev meget hurtigt udsolgt. I dag bliver alle vine stadig hurtigt udsolgte. Kunderne tæller lige fra lokale specialforretninger til Michelin restauranter i hele landet (bl.a. Geranium, Henne Kirkeby Kro, Ti Trin Ned).

Ligeledes har vinene fået gode anmeldelse fra vinjournalister og eksperter som har givet omtale samt besøg fra udenlandske anerkendte fagfolk. I dag er der tillige oprettet venteliste på vine, som endnu ikke er færdigproducerede. Nu vil ansøger gerne tage det næste skridt og udvide produktionsfaciliteter. Tanken er, at vinmarkerne indenfor to år skal op på 4-5000 stokke. Dette kræver etablering af et helt nyt og større vineri, som kan rumme den fremtidige produktion.

Derudover er det planen at skabe nye aktiviteter i synergi med vinproduktionen i form af en lille vin-café i den nye bygning, afholdelse af kokkeskole og teambuilding kurser samt etablering af et nyt B&B koncept, kaldet Wine&Bed, så der bliver 4 indtægtsben i det nye vinprojekt.